Welcome Back! Please login to get access to restricted area or for shopping.

The cart is empty
  1. Bernd
  2. SkalarkiIO Profiler 5.1 SDK Version
  3. Wednesday, 14 October 2020
  4.  Subscribe via email
Hi Marcin, i have a small isssue with the TQ since short time. When i start up the Profiler you can hear that the stepper motors of the trim wheels get power. The Trimwheels are at zero position at that moment from the former shutdown as usual. After the profiler is loaded completly and the FCU etc. is fireing up, the Trim wheels of the TQ are moving allways to arround 1 degree up position and then they are blocked by the motors so i can´t move them. Once i have started one engine in Jeehell and the hydraulic gets powered, the blocking the trimwheels get released by the motors and from then on everything is normal.
I have not changed a single setting for the TQ in the profiler, so this came out of a sudden.
I have the 2015 TQ version and the latest Profiler 5.1 with Jeehell profile in use.
Comment
There are no comments made yet.
Accepted Answer
Accepted Answer Pending Moderation
0
Votes
Undo
Hi Bernd

I would suspect, that trim wheels are not blocked by Profiler. Profiler itself moves trim to "0" position on start-up. All other actions comes from software. Check FCTL page. on startup, when trim goes to 1, see what is FCTL page showing. If is showing same as TQ position, then means software is causing that....
Marcin
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
SKALARKI electronics Ltd
Comment
There are no comments made yet.
Accepted Answer Pending Moderation
0
Votes
Undo
Marcin, you where absolute right. I have saved my aircraft within the startupsituation in P3D with the ElevatorTrim 1.6 UP (from last flight) That´s caused the issue. After saved the situation again with Trim set to zero before, everything works as usual.:)
Comment
There are no comments made yet.
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!